Survival

De Deepse survival staat gepland voor zondag 21 juni 2020.

De Inschrijving is gesloten.

STARTTIJDEN DEEPSE SURVIVAL
De starttijden van de Deepse Survival 2019 zijn nog niet bekend. Rond eind juni zullen de tijden op de site worden gezet. De teamleider moet zich minimaal een kwartier voor de start melden. Hij/zij krijgt t-shirts voor het hele team. Alleen met het t-shirt word je toegelaten op het parcours.

De inschrijftermijn is tussen 3 en 11 juni. Dit is korter dan u van ons gewend bent, maar heeft te maken met het bestellen van t-shirts. 

Wat is een survival?
Bij survival wordt het (hard)lopen over onverhard terrein gecombineerd met het overwinnen van diverse hindernissen. Deze hindernissen zijn zeer divers en opgebouwd uit touwen, balken, netten etc. Ook zijn er natuurlijke hindernissen zoals sloten en beekjes.

Kan ik dat ook?

Ja, dat kun jij! Een survival lopen liegt er niet om. Alles kan! Zolang je over de wil beschikt om er voor te gaan. Je kunt veel meer dan je denkt. Je ontdekt krachten van je zelf die je je nooit voor mogelijk hebt kunnen houden. Als jij dat wil dan kan dat!

Wie mogen er meedoen?

Deelname staat uitsluitend open voor jeugd van 4 tot en met 15 jaar woonachtig in Diepenheim en voor jeugd die lid is van Jeugd en Jongerenwerk “Nooit Gedacht” Diepenheim.

Welke afstanden zijn er?
Je kunt kiezen uit twee parcoursen:

  • 1,5 kilometer (kinderen uit groep 1 en 2 kunnen alleen dit parcours afleggen), kinderen uit hogere groepen mogen hier voor kiezen.
  • 4,0 kilometer (vanaf groep 3)

Welke shirtmaten zijn er beschikbaar?

Kinderen: 104 (4) – 128 (8) – 152 (12) – 176 (16)
Volwassenen: S – M – L – XL – 2XL – 3XL

Tot wanneer kan ik aanmelden/inschrijven?
De sluitingsdatum van de inschrijving sluit op dinsdag 11 juni 2019. Daarna is inschrijven niet meer mogelijk. Op de dag zelf (zondag 7 juli) kun je je ook niet inschrijven.

Uit hoeveel personen moet mijn team bestaan?
Elk team bestaat uit maximaal vijf kinderen. Daarnaast zit in het team een volwassen begeleider (teamcaptain). Voor de teams uit groep 1 t/m 2 adviseren wij één volwassen begeleider per twee kinderen.
Alleen deelnemers welke zich tijdig en juist hebben aangemeld mogen deelnemen. Mocht je 6 of meer kinderen hebben met wie je graag wilt deelnemen, dan moet je 2 teams maken met elk 1 begeleider. Bij het opgaaf formulier kun je vermelden (bij het hokje opmerking) dat je graag samen wilt starten (teamnaam noemen)

Waarom moet er een volwassen begeleider mee?
De Deepse survival gaat over diverse privé terreinen en er worden onderweg diverse hindernissen bedwongen. Ook wordt er een druk bereden weg overstoken [hier worden verkeersregelaars ingezet]. Om de Deepse survival veilig te laten plaatsvinden is het noodzakelijk dat elk team wordt begeleid door een volwassen begeleider.
Bij elke hindernis staat ook een vrijwilliger die iedereen instrueert en zo nodig helpt om de hindernis te overwinnen.

Moet de volwassen begeleider ook de hindernissen nemen?
De volwassen begeleiders mogen niet over alle hindernissen, in verband met de zwaardere belasting op touwen en dergelijke. De uitzondering is wanneer het nodig is om de route te volgen.

Moet het team bij elkaar blijven tijdens de survival?
Ja. De volwassen begeleider is er voor verantwoordelijk dat het team bij elkaar blijft tijdens de survival. Dit is enerzijds nodig in verband met de veiligheid en anderzijds zijn er hindernissen welke als team overwonnen moeten worden (teamopdracht). Daarnaast is het natuurlijk veel leuker om samen te lopen.

Wat kost de deelname aan de Deepse survival?
Deelname aan de Deepse survival kost € 4,00 (voor het lange parcours) en   € 2,50 voor het korte parcours. De volwassen begeleiders betalen ook inschrijfgeld, omdat je een t-shirt krijgt.  Alleen als je dit t-shirt aan hebt, mag je deelnemen aan het parcours.

Hoe kan ik betalen?
We hebben ervoor gekozen om de teams automatisch te laten betalen. Degene die de inschrijving verricht geeft een machtiging af voor de automatische incasso van het inschrijfgeld voor het hele team! Teamleden regelen de betaling onderling.

Waar is de start en de finish?
De start en de finish is bij sportpark De Koppel, Dr. C.A.J. Quantstraat 79 te Diepenheim.
Dit complex is op zondag 7 juli 2019 niet bereikbaar per auto; dit in verband met het parcours van de Deepse survival. Iedereen wordt verzocht om lopend of met de fiets naar de start te komen.

Hoe laat moet ik starten?
De Deepse survival begint om 11.30 uur en de teams starten achter elkaar. Rond eind juni 2019 ontvangen alle aangemelde teams een e-mail met daarin hun starttijd. Wij bepalen de volgorde van vertrek en we starten met de jeugd van de 4 km.

Hoe laat moet ik mij melden en waar moet ik mij melden?
De teamcaptain moet zich minimaal 15 minuten voor hun aangegeven starttijd persoonlijk melden bij de inschrijfbalie bij Sportpark De Koppel. Hij/zij krijgt voor alle deelnemers een t-shirt. Dit t-shirt is je deelnamebewijs en moet gedurende de Deepse survival aan hebben. Alleen deelnemers met een t-shirt aan mogen zich begeven op het parcours.

Hoe lang duurt de survivalrun?
Dat hangt van de snelheid van je team af, maar de inschatting is dat de teams over de korte afstand zeker een half uur bezig zijn en de teams over de lange afstand een uur.

Welke kleren moet ik aantrekken?
De fijnste broek om mee te survivallen is een lange hardloopbroek die niet afzakt en niet zwaar wordt, wanneer hij nat wordt. Een goed alternatief is een legging of een andere lange (strakke) broek. Een korte broek wordt afgeraden in verband met schaafwonden van touwen en door brandnetels en bramenstruiken. Zorg ervoor dat je benen helemaal bedekt zijn.
Verder heb je (hardloop)schoenen (met veters) nodig zodat je ze in de modder niet verliest. Laarzen en schoenen met scherpe noppen zijn niet toegestaan.

Wat neem ik mee?
Een vuilniszak voor de natte kleding.
Schone kleding.
Handdoek met evt. zeep of shampoo.

Kan ik na afloop douchen?
Je wordt van de survival vies. Daarom kan in de kleedkamers op het start- en finishterrein na afloop worden gedoucht. Neem een vuilniszak mee om de survivalkleding en schoenen in te stoppen.

Is het parcours toegankelijk voor publiek?
Het parcours is uitsluitend voor de deelnemers en de volwassen begeleiders toegankelijk. De meeste hindernissen zijn echter voor het publiek op nabije afstand te zien.
Voor toeschouwers gelden de normale (verkeers)regels en de regels van landgoed Nijenhuis & Westerflier. Wandelaars kunnen het parcours grotendeels volgen behoudens daar waar van de paden wordt afgeweken alsmede de weilanden. Voor fietsers geldt dat niet alle paden toegankelijk zijn en hierdoor minder hindernissen gevolgd kunnen worden.

Is de kantine bij sportpark de Koppel geopend?
Nee. Er is wel een stand met koffie/thee en andere versnaperingen.

Is het gehele sportpark toegankelijk?
Nee, een groot deel van het sportpark is afgezet en het ten strengste verboden is om de velden en de afgezette terreinen te betreden. Wilt u uw kinderen hierover inlichten en hier rekening mee houden?

Als ik andere vragen heb?
Mail naar deepsesurvival@hotmail.com

Klik hier voor de Reglementen voor deelname