Vrijwilligerscursus

Cursussen voor vrijwilligers in Hof van Twente
Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente organiseert dit najaar diverse cursussen voor vrijwilligers. Ervaren docenten van het ROC geven de cursussen die aansluiten op wat u in de praktijk als vrijwilliger tegenkomt.
Bent u actief in een bestuur, wandelt u met ouderen, doet u het onderhoud bij de sportvereniging, loopt u collectes enz. dan kunt u gratis deze cursussen bij ons volgen. Voor informatie en/of opgave kunt u contact opnemen met het Servicepunt  Vrijwilligerswerk Hof van Twente. Telefoon 0546-260 100. Mailen kan ook naar: info@bureauvrijwilligerswerkhvt.nl of inspreken op het antwoordapparaat. Meer informatie vindt u op www.bureauvrijwilligerswerkhvt.nl.

Computercursus voor beginners. Deze cursus is bijzonder geschikt voor personen die onder deskundige begeleiding de beginselen van de computer willen leren. U leert de talrijke mogelijkheden van de computer. Ook individuele vragen van de cursisten komen aan de orde. Een belangrijke reden voor het volgen van deze cursus is dat verenigingen veel zaken via de computer regelen. Het zijn zes bijeenkomsten. De cursus begint 26 september 2011 op maandagavond van 18.30 uur tot 21.00 uur in lokaal 1.09 van de Reggehof, De Höfte 5 in Goor.

Internet en e-mail. Als u als wat meer van de computer weet is deze cursus geschikt voor u. U leert hier hoe te surfen op het internet en hoe u e-mails kunt versturen en eventueel kunt archiveren. Ook deze cursus omvat zes maandagavonden. Deze cursus is aansluitend aan de computercursus voor beginners. Deze begint op 14 november, ook van 18.30 uur tot 21.00 uur in lokaal 1.09 van de Reggehof in Goor.

Notuleren en Vergaderen. Indien u actief bent in een bestuur en dus veel vergadert en/of notuleert, is deze cursus misschien iets voor u. Deze cursus wordt op zes donderdagavonden gehouden in de Reggehof, en de eerste avond is op 3 november en de laatste op 8 december 2011. De cursustijden zijn van 19.00 – 21.30 uur.

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hof van Twente vindt u aan de
H. Heijermansstraat 36  in Goor.  Iedere vrijdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur bent u ook van harte welkom in het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Dit vindt u in de bibliotheek in Goor.